esmaspäev, 26. jaanuar 2015

Värskete marjadega vahukooretort

Ehtne suvine tort. Kaunista seda just nende marjadega, mis parajasti aias-metsas valminud on. Talvel, kui värskeid marju pole, võib kasutada ka külmutatuid. Kogus 10 lõiku.

Koostis Koostis- ja maitseained
PÕHI
5 tk Muna
1.8 dl Suhkur
1.5 dl Nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
VANILLIKREEM
3 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Munakollane
1.5 sl Suhkur
2 sl Vanillsuhkur
1.5 sl Maisitärklis
MARJA-VAHUKOORETÄIDIS
1.5 dl Rõõsk koor 35%
4 dl Toormoos (värsketest marjadest)
KAUNISTAMISEKS

Maaasikad
2.5 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Vanillsuhkur


1. Põhja valmistamiseks vahusta mune suhkruga 10 minutit. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks. Pane see lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200° juures 25 minutit. Lase põhjal jahtuda.

2. Valmista samal ajal kreem ja täidis. Kreemi tarvis pane potti 2,5 dl vahukoort, munakollane, tavaline ja vanillsuhkur ning tärklis. Kuumuta pidevalt kloppides, kuni segu pakseneb. Jahuta ning lisa ülejäänud, vahustatud koor.

3. Täidise tarvis vahusta koor ja sega toormoosi hulka. Lõika tordipõhi kolmeks kihiks. Kata alumine põhjakiht marjatäidisega. Pane teine kiht peale ja kata kreemiga. Lisa kolmas kiht. Kaunista tort vahetult enne serveerimist vanillsuhkruga vahustatud koore ja maasikate või muude marjadega

Antud postituses on kasutatud linkmist :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar